Dieta Dukan pe scurt

Sunt o multime de diete care sunt recomandate intr-un mod mai convingator sau mai putin convingator, ale unor personalitati care s-au impus in domeniul modalitatilor de eliminare a kilogramelor in plus. Una dintre cele mai apreciate diete ale momentului este dieta Dukan.

Dieta Dukan este impartita pe 4 etape extrem de bine construite, astfel incat, daca sunt respectate, aceasta dieta sa dea rezultate chiar si peste asteptari.

Prima etapa este cea in care pur si simplu se trece la atac. De altfel, doctorul Dukan a numit-o etapa de atac, pentru ca e primul pas in lupta acerba cu kilogramele in plus. Aceasta etapa tine minim 3 zile si maximum 10 zile, in functie de cate kilograme vrei sa dai jos. In aceasta poti consuma carne rosie care prezinta putine grasimi precum carnea de vita. Nu vei consuma miel si porc. Poti consuma lactate, oua, fructe de mare. Practic, aproape tot ce iti doresti.

A doua etapa consta in faptul ca in prima parte, care va tine maxim 5 zile, vei consuma in acelasi timp si carne si alte legume cu proteine, cat si legume, urmand ca apoi timp de maxim 5 zile sa consumi doar carnuri sau alte alimente cu proteine. Aceasta etapa doctorul Dukan a denumit-o etapa croaziera pentru ca deja s-a urcat la bordul navei de lupta impotriva kilogramelor.

Etapa a treia este denumita etapa de consolidare, cea in care greutatea se va consolida, urmand a se pierde constant aproximativ 1 kilogram la 10 zile, care este si durata fixa a acestei etape. In aceasta etapa poti consuma proteine si leume, dar fara ale alterna.

Etapa a patra si ultima a acestei diete este cea denumita etapa de stabilizare definita. Este etapa pe care o vei urma cu strictete pentru tot restul vietii, urmand a respecta 3 masuri impuse de doctorul Dukan: joia doar proteine, vei urca la etaj doar pe scari si consumarea a 3 linguri de ovaz zilnic.

Advertisements
This entry was posted in Diverse and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Dieta Dukan pe scurt

  1. Anca Tha! says:

    Chiar ca este prezenata pe scurt si la obiect, desfasurata dieta are peste 100 de pagini (vezi cartea).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s